logó Budapesti Műszaki SZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum

Kreatív gépészek


KerékpART - tárgyalkotó pályázat

A Közlekedési Múzeum és az Iparművészeti Múzeum tárgyalkotó pályázatot hirdetett középiskolás csapatok számára, kerékpáralkatrészekből készült használati tárgyak vagy installációk készítésére. Iskolánkból 3 csapattal, 3 külön műalkotást készítettünk, amelyek az Iparművészeti Múzeumban voltak kiállítva 2016. nov. 12-től, kb. 2 hétig.
A pisai ferde torony; (10.a) Baranyi Márk, Szlávik Marcell, Szűcs Máté Tűzróka, (9.a) Búzási Gergő, Guba Immánuel, Péter Dominik „Egy jó defekt sose rossz” (12.c) Auer Ákos, Jurászik Norbert

A nem művészeti iskolák kategóriában, első helyezést ért el a "Tűzróka" és második helyezést a "Pisai ferdetorony" nevű alkotásunk. Továbbá még abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a mi kis rókánk bekerül a múzeum műtárgyai közé.Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-11-19 10:47:40

"Ne a rozsda marja meg!"

"Ne a rozsda marja meg!"
Hagyományteremtő szándékkal játékot indított az AXIÁL, amelynek során műanyag építőkockából, fából, fémből készült mezőgazdasági-, építőipari-, anyagmozgató gépet ábrázoló makettek elkészítését várták. A makett maximális mérete 50x50x50 cm, maximális súlya 12 kg lehetett.
A játék közvetlen célja a gépészet, a mezőgazdaság, valamint egyéb műszaki, technikai tevékenységek iránt érdeklődő fiatalok megszólítása volt. Iskolánk a versenyben elnyerte a szakmai zsűri második helyezését.


A mű

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-11-19 10:46:47

Eiffel Torony salgópolcokból

Eiffel Torony salgópolcokból
Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-11-19 10:45:36

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.