logó Budapesti Műszaki SZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum

Külső kapcsolataink


Külső kapcsolatok

Külső kapcsolatok A BMSZC iskoláin kívül jó az együttműködésünk más Centrumok iskoláival.
2007 óta vagyunk a Magyar Futball Akadémia utánpótlás (Honvéd FC) nevelésének bázis iskolája.
A katonasuli programunkban kapcsolatban vagyunk a Honvédelmi Minisztériummal, a Vitéz Szurmai Sándor Budapest Helyőrség Dandárral és a Zrínyi Médiával.

Jó kapcsolatokat ápolunk 2012 óta a Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzatával a sport, a közösségi szolgálat és egyéb, pl. kulturális területeken is.

TÁMOP pályázataink kapcsán kapcsolatban voltunk éveken keresztül a Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthonnal.

Az MFA tanulóin kívül kevés diákunk kollégista, ők leginkább a Váci Mihály Kollégiumban laknak tanulmányaik alatt.

Mentor tanáraink révén az ELTE és az Óbudai Egyetem a két legfontosabb partnerünk.

A szakmai munkában együttműködő partnereink az Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete, a NOVELL, a VIACOM Informatika, a PC World és a Gábor Dénes Főiskola.

Vállalati-szakmai kapcsolataink:BKV Javító Üzeme, Procter & Gamble, Biodigit, Vasútautomtika Kft., Bravogroup

A közösségi szolgálat teljesítése révén nagyon kibővült a civil szervezetekkel és kisebb-nagyobb cégekkel a napi kapcsolatunk. Kezdetben az iskola kereste a megfelelő helyeket tanulói számára, ma már ez fordítva is gyakori. Jelenleg több mint 60 aktív együttműködési megállapodásunk van.

Négy éve veszünk részt a Coménius majd Erasmus+ pályázatokban. Megvalósult pályázatunk a megújuló energiák területén nagyon sikeres volt. A találkozók és a találkozók közötti munka közös nyelve az angol és a német. Partneriskoláink Németországból, Csehországból, Hollandiából, Görögországból, Lengyelországból és Norvégiából, voltak.
Jelenleg a lemorzsolódás csökkentése témakörben dolgoznak együtt diákjaink és tanáraink spanyol, olasz, lett, görög és horvát iskolákkal.

A két tanítási nyelvű osztályokban tanuló diákjaink éveken át részt vettek a nemzetközi EuroTeens táborok munkájában. Az együttműködés – a közvetlen feladatokon kívül – kiterjed egymás kultúrájának, oktatási rendszerének, környezetének megismerésére is.

Szerző: Webmester

Módosítva: 2018-11-07 16:00:45

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.