logó Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum

Hírek, információk

A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum aktuális hírei, információi.

Ballagás -2021. 04. 30.

Kedves Végzős Diákok!

Tavaly ilyenkor azt gondoltuk, ez még egyszer nem történhet meg. Az élet rossz forgatókönyvet vett elő, nektek még a szalagavatót sem tudtuk megszervezni. Sok szép, közös dologról maradtatok le, ami sajnos nem pótolható.
Ma lenne diákéveitek talán legszebb napja. A tegnapra tervezett vidám ballagás után az ünnepélyes búcsú ideje. Virágok, lufik, mókás kis csokrok, nevetés, ölelések és boldog családi találkozások.
A ballagási dalok helyett ma ismét a csend uralja az épületet. A máskor virágoktól illatozó levegőben újra a fertőtlenítő szagát lehet csak érezni. A termek és folyosók csupaszok, az iskola mozdulatlan és élettelen.
Márciusban még reménykedtünk abban, hogy májusra visszaállhat egy lazább élet. Ez sajnos idén sem így alakult. A vírus felülírt mindent, elvett tőletek szinte másfél évet és az együttlét, a ballagás örömét is.
A vizsgák megkezdődnek a szokásos időben, csak nem előzi meg a felfokozott hangulat, a büszkeség érzése, hogy eljutottatok idáig. Nagyon hiányzik ez a láncszem a 4 -5 év lezárásához. Ezért a vizsgák után, ha nem is a szokásos nagy ünnepi keretek között, de szeretnénk megtartani a ballagásotokat. Legyen mégis kerek a középiskolában eltöltött idő, tudjatok akkor felszabadultan örülni egymásnak és annak, hogy remélhetőleg sikeresen zárjátok a vizsgaidőszakot.
Bár a kiesett időt senki és semmi nem hozza vissza nektek, maradjatok mindig optimisták. Ahogy a jó dolgok, a rosszak sem tartanak örökké.
Ti vagytok a második karantén végzősök, akik helyt fognak állni ebben a nehéz vizsgaidőszakban.
Ahogy a tavalyi vizsgázóknak, nektek is egy Radnóti idézettel kívánok tanáraitok nevében is sikeres érettségi időszakot és jó egészséget.

„Ember vigyázz,
figyeld meg jól világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
hordozd szívedben. Éld e rossz világot
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen.”

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2021-05-07 08:47:18

Intenzív idegen nyelvi képzés

A Vekop 8.5.1-17 idegen nyelvi projekt keretében iskolánkban intenzív, 120 órás nyelvi képzést tudunk biztosítani 16. életévét betöltött tanulóink számára 2018. szeptemberétől.

1. Tervezünk érettségire felkészítő csoportot végzős tanulóink számára, akiknek lemaradása van, illetve nehézséget jelent órai keretek között felkészülni a vizsgára.

2.Tervezünk csoportot előrehozott (pl. őszi) érettségire való felkészítésre (10-11. évfolyam számára 16 év felett).

Részletek később.

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-02-12 10:18:26

E-ellenőrző

Kedves Szülők, Diákok!

Az e-ellenőrzőbe való belépéshez a tanuló oktatási azonosítója (11 jegyű 7-tel kezdődő egyedi száma mindenkinek) és a születési év, hónap, nap kötőjellel elválasztva szükséges. A jelszót az első belépés után változtassák meg.
Példa:
71111111111
2000-12-31

Kérjük a szülőket, hogy a szülői belépési azonosítókat az osztályfőnököktől kérjék el, amennyiben még nem tették meg.

Az e-ellenőrző elérése mobil telefonnal az alábbi applikációval lehetséges:
app.leírása

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-01-22 13:12:57

TehetségKapu

A megújult profillal jelentkező TehetségKapu (www.tehetsegkapu.hu) legújabb szolgáltatása az országos, megyei, városi és akár online versenyekről, tanulmányi versenyekről való tájékoztatás. A portál lehetőséget nyújt a feltöltött versenyek közt való böngészésre, célzott keresésre, a versenyleírások megtekintésére, tájékozódásra. Néhány verseny és tehetséggondozó program már az oldal nyitólapján megtekinthető az aktuális események között, míg a portálra feltöltött valamennyi esemény – verseny és program – az Események menüpontban érhető el.

Az online tehetségazonosító és tehetségfejlesztő játékok elérhetők az Online tréning menüpontban. Az online tréningen, játékokon elért eredményeiket a rendszerbe regisztrált tanulók Profil oldalukon megtekinthetik, azokat saját döntésük alapján megoszthatják intézményükkel és pedagógusaikkal.
A TehetségKapu portál a versenyeken és a tehetséggondozó programokon túl további lehetőségeket is nyújt a tanulók számára. Az online kérdőíveket a rendszerben regisztrált tanulók részére lehet kiajánlani, akik a rendszerbe történő belépést követően tudják ezeket kitölteni. A kérdőívek eredményeit a tanulók tehetségprofiljukban megtekinthetik.

A tanulói regisztráció a www.tehetsegkapu.hu oldal jobb felső sarkában található Regisztráció menüpontban végezhető el egy élő e-mail cím és egy tetszőlegesen választott jelszó megadásával. A megadott e-mail címre érkező regisztrációs linkre kell kattintani a regisztráció megerősítéséhez és sikeres befejezéséhez.

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2017-11-22 11:25:23

Fontos információk 2019-20. tanév 2. félév

Kedves Diákjaink!

A javító- és osztályozóvizsga témakörei a munkaközösségek (vizsgák, tananyagok, hírek) menüben találhatók.
https://www.egressy.info/?f0=Munkakozossegek_(VIZSGAK_hirek)
Mindig az adott munkaközösség oldalára kell menni és azon belül a vizsgák mappába.

Pl. történelem -https://www.egressy.info/img/oldalak/Human_tantargyak_vizsgai/doc/Javitoes_osztalyozo_vizsgak_2.pdf


A rendkívüli helyzetnek és a 2019/20. tanévnek is vége.
A digitális munkarend szokatlan volt, amikor elkezdtük, de egyre jobban beletanult mindenki. Többségében sikerrel csináltátok végig a tanévet minden nehézség ellenére. Akiknek most nem sikerült egy -egy tantárgyból, augusztusban javíthatnak.
Köszönjük a helytállást, az új kihívásoknak való megfelelést.
Jó pihenést és jó egészséget kívánunk.

target="_blank"


Tisztelt Szülők!
Köszönjük Önöknek is a segítséget gyermekeik motiválásában, együttműködésüket abban, hogy a rendkívüli munkarendben is tudjanak megfelelően teljesíteni.
Jó pihenést és jó egészséget kívánunk.
target="_blank"
Tisztelt Szülők és Diákok!
Iskolánk június 2. óta nyitva áll az ügyet intéző, foglalkozásokra érkező tanulók előtt.

Frissült 2020. 06. 09-én 16.00 órakor.

Szóbeli vizsgák időpontja:
2020. június 11. 12. A bizottság
2020. június 12. 12. S és H bizottság
2020. június 13. 12. K bizottság

A tájékoztató értekezletre azokat a tanulókat várjuk, akik szóbeli vizsgát tesznek.
Beérkezés 7.30

A bizonyítványosztás tervezett időpontja minden bizottság esetében 14-17 óra között. Erre várunk minden tanulót. Pontosabb időpontot a vizsganapon tudunk mondani.

Kérjük, hogy mind a szóbeli vizsgára, mind a bizonyítvány átvételére érkezők megfelelő, alkalomhoz illő öltözetben jelenjenek meg.Tisztelt Szülők és Diákok!

A kialakult helyzet miatt iskolánk március 16-tól átállt a digitális oktatásra, az épület zárva tart.

Kedves Végzős Diákok!

A mai nappal véget ért az írásbeli időszak.

A dolgozatok megtekintése az alábbiak szerint alakul:
2020. május 28. - 8-12 óra 12.
2020. május 28. - 12-16 óra 12. K

2020. május 29. - 8-12 óra 12. S
2020. május 29. - 12-16 óra 12. H

Kérjük az időpontok betartását. A dolgozatokról fotó készíthető.
Jogorvoslat határideje 2020. 06. 02. 16 óra

A szóbeli vizsgák lebonyolításával és a bizonyítvány kiosztásával kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben adunk tájékoztatást.


Kedves Végzős Diákok!
Ezen a héten a vizsgák 8 órakor kezdődnek.
Kérjük, hogy a C portához érkezzetek 7.15-re. A beengedési protokoll ugyanaz lesz, mint az első héten.

2020. 05. 14-én ágazati szakmai vizsgák

2020. 05. 15-én informatika vizsga

Figyelem!
2020. 05. 20-án katonai alapismeretek vizsga 14 órakor kezdődik, érkezés 13.30-ra a főportán.

Köszönjük az együttműködést!Frissült 2020. 04.27-én 14.30 órakor.

Kedves végzős Diákok!

Az érettségi napokon nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelni, hogy biztonságban tudjuk lebonyolítani a vizsgákat.
A vizsgabehívótok tartalmazza a napi terembeosztást, a csatolt "Érettségi bejövetel" táblázat pedig az érkezési időpontot, amelyből látjátok majd, hogy pontosan mikor, és az iskola melyik bejáratánál kell megjelennetek.
CSAK a számotokra kijelölt bejáraton keresztül léphettek be az épületbe! Kérjük, hogy ezt vegyétek nagyon komolyan, és pontosan tartsátok be, mert csak így kerülhetjük el a csoportosulást az iskolában és az iskola körül.

Érettségi bejövetel (50 KB)

Általános tudnivalók
➢Az iskolába való utazás során is ügyeljetek a távolságtartásra és a kézfertőtlenítésre! A BKV járatain kötelező a maszk használata, ezt ne feledjétek!

➢Tartsátok az 1,5-2 m távolságot egymástól gyülekezéskor, bejövetelkor, a teremben és a folyosón egyaránt! Erre az ügyeletes felnőttek is szigorúan figyelnek majd.

➢Csak akkor gyertek el vizsgázni, ha teljesen egészségesnek érzitek magatokat! A vizsgától való távolmaradást most nem kell igazolni.

➢Bármennyire is hiányoznak az osztálytársaitok, most maradjanak el a szokásos üdvözlési módok.
➢A kijelölt mosdókat használhatjátok, de ott is figyeljetek a higiéniára! Csak indokolt esetben menjetek ki a teremből!

➢Ne jöjjön el senki vizsgázni éhgyomorral! Az épületben tartózkodás ideje alatt csak nagyon indokolt esetben szabad ételt fogyasztani. (Azt tanácsoljuk, hogy hozzatok magatokkal egy kis szőlőcukrot, csokoládét arra az esetre, ha valakinek a vizsgadrukk miatt leesne a vércukorszintje.)

➢Amennyiben esztek vagy isztok, a maszkot mindig csak a kezetek fertőtlenítése után vegyétek le, majd újabb fertőtlenítés után tegyétek vissza!

➢Fertőtlenítő folyadék lesz a termekben, de ajánlatos, hogy mindenkinél legyen saját. Egyrészt hogy az utazás során tudja használni, illetve ne kelljen mindig felállni a helyéről a dolgozat közben, ha evés-ivás miatt szükséges a kéz fertőtlenítése.

➢Az írásbeli vizsgákon nem ragaszkodunk az öltönyhöz. Jöhettek kényelmes ingben, kényelmes, de alkalmibb nadrágban és feltétlenül zárt cipőben. Ugyanazt az öltözéket ne viseljétek soha másnap, kivéve, ha kimostátok a vizsga után. Ezért is érdemes könnyen mosható, könnyen száradó ruhát felvenni.
Lazábban, de mindenképpen az alkalomhoz illően öltözzetek!

Beléptetés
➢Pontosan a megadott időben kell érkeznetek a számotokra kijelölt bejárathoz!

➢Ha hamarabb érkeztetek, akkor szétszórtan a bejárattól távolabb várakozzatok, vagy maradjatok az autóban!

➢A bejáratnál az első órás felügyelő tanár vár majd benneteket, és a megfelelő távolság betartása mellett felkísér mindenkit a terembe.

➢Az épületbe lépéskor a kézfertőtlenítők használata kötelező lesz!

➢Maszk használata beérkezéskor és távozáskor, valamint a terem elhagyásakor kötelező úgy, hogy a szájat és az orrot is takarja.

➢A terembe lépés után olyan helyre kell leülnötök, ahol egy pecsétes A 4-es papír van a padon. Máshová nem lehet! Az első három nap ugyanabban a teremben, ugyanarra a helyre kell ülnötök.

➢A teremben elhelyezkedve türelmesen végighallgatjátok a felügyelő tanár tájékoztatóját.

Érettségi dolgozat megírása
➢A dolgozatokat mindig a megadott időben osztjuk ki, az első három napon a munka folyamatos, nincs szünet a dolgozatrészek között. A többi vizsganapon más terembe kell mennetek, más kapun keresztül. Erre figyeljetek, ne rutinból gyertek az iskolához!

➢Csak saját tollal írjatok mindent (dolgozat, jegyzőkönyvi aláírások).

➢Hozzatok magatokkal a történelem írásbelire atlaszt (csak olyat lehet, amit a tanáraitok elmondtak nektek), az idegen nyelvi érettségire szótárakat. Ezeket az iskola nem tudja mindenkinek biztosítani, erről magatoknak kell gondoskodni.

➢A dolgozatok írása közben nem beszélgethettek! Ha valami probléma van (rosszullét, egyéb), a felügyelő tanárral közlitek úgy, hogy a többieket ne zavarjátok.

➢A mosdókba csak indokolt esetben menjetek ki! Ki- és bejövetelkor is fertőtlenítsétek a kezeteket!

➢Az írásbelin a maszk kiemelten javasolt, de nem kötelező. Ha valaki egészségügyi okok miatt nem tudja viselni, akkor leveheti. Viszont ahogy a termet elhagyja, fel kell vennie. Ahogy befejeztétek a dolgozat megírását, ellenőrizzétek, hogy minden oldalon ott van-e a nevetek, kihúztátok-e az üres oldalakat, és jelöltétek-e az elején a beadott piszkozat, tisztázat lap számát!

➢A tanári asztalon lévő beadási jegyzőkönyvet SAJÁT tollal aláírjátok, a leragasztott borítékot az asztalon kijelölt helyre leteszitek, és elhagyjátok a termet. Mindig tartsátok be a felügyelő tanár utasításait!

Távozás, iskola elhagyása
➢A teremből kijőve haladéktalanul hagyjátok el az épületet, ugyanazon a folyosón és porta kapun, ahol reggel bejöttetek!

➢Az iskola előtt ne várjátok össze egymást, induljatok azonnal haza! Maradjanak el most a személyes találkozások, élményeiteket más módon osszátok meg a többiekkel! Viselkedjen mindenki felelősségteljesen!

Szóbeli vizsgák
- olyan tantárgyaknál lesz, ahol csak szóbeli vizsga van (testnevelés, célnyelvi civilizáció)
- azoknak a tanulóknak, akik az írásbelit szóban tehetik le (szakvélemény alapján)
- azoknak, akik az írásbelin elérik a 12%-ot, de nem érik el a 25 %-ot

Vizsganapok:
06.11. - 12. A

06. 12-13. - 12. H és 12. S

06.13. - 12. K

Dolgozatok megtekintése
05. 28-án 8-12 óra között a 12. A osztály

05.28-án 12-16 óra között a 12. K osztály

05.29-én 8-12 óra között a 12. S osztály

05. 29-én 12-16 óra között a 12. H osztály

A dolgozatok megtekintése az Egressy Teremben lesz, egyszerre max. 5 ember tartózkodhat a teremben. A többiek a portánál megfelelő távolságtartással várakoznak. A dolgozatokat lefotózzátok, és otthon tudjátok átnézni. Annyi időt tölthettek a teremben, amíg a fotózás elkészül. Érdemes egyeztetni osztályon belül, ki mikor tud menni, hogy elkerüljétek a várakozást.

A vizsgadolgozat értékelésére vonatkozó észrevétel benyújtásának határideje: 2020. június 2. 16 óra

Mivel azt szeretnénk, hogy minden diák és felügyelő tanár egészséges maradjon az érettségi időszak végén is, ezért kérjük, hogy tartsatok be minden óvintézkedést! Vigyázzatok saját- és társaitok-, tanáraitok egészségére!

Az előttünk álló rendkívüli vizsgaidőszakhoz kívánunk mindenkinek sok sikert! Kívánjuk, hogy őrizze meg mindenki az egészségét, de tegyünk is érte!

Frissült 2020. 04.17-én 16.00 órakor.
Lemondás:
lemondás nyilatkozat (70 KB)

Kedves Végzősök!

Megjelent a Kormány 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák 2020. május–júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről

A legfontosabb tudnivalók:

Az előrehozott vizsgákat (alsóbb évfolyamokat érinti) törölték.

Az írásbeli érettségi vizsgákat 2020. május 4. és 2020. május 21. között kell lebonyolítani.

Azoknál a tantárgyaknál lesz középszintű szóbeli vizsga, amely középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkezik, pl. angol célnyelvi civilizáció.

Testnevelés vizsgatárgyból is szóbeli vizsgát kell tenni.

A vizsgázó, aki szakértői szakvéleménnyel rendelkezik, az igazgató döntése alapján az írásbeli vizsga helyett szóbeli vizsgát tehet (mentességeket már megadtuk a jelentkezéskor).

Idegen nyelv:
A Vizsgaszabályzat (100/1997. (VI. 13.) Korm. rendelet) 45. §-ától és 54. §-ától eltérően a megfelelő fokú és típusú nyelvvizsga-egyenértékűséget a szóbeli vizsgarész teljesítése nélkül meg kell állapítani.

Bármely vizsgatárgyból tett középszintű írásbeli vizsga esetén, ha a vizsgázó írásbeli teljesítménye elérte a tizenkettő százalékot, de nem érte el a huszonöt százalékot, a Vizsgaszabályzat 41. § (2) bekezdése szerint szóbeli vizsgát tehet.

A vizsgázó kérheti az elfogadott vizsgajelentkezésének törlését vagy megváltoztatását ebben a három esetben:
a) nem szándékozik vizsgát tenni a tavaszi vizsgaidőszakban
b) jelentkezését emelt szintről középszintre módosítja
c) jelentkezését - kizárólag idegen nyelvből – középszintről emelt szintre módosítja

Kérelem formanyomtatvány:
www.oktatas.hu -Érettségi 2020

A kérelmet 2020. április 21-ig lehet benyújtani az eKRÉTA ügyintézésén keresztül és a tanulmanyi@egressy.info email címre.
A határidő elmulasztása jogvesztő. A kérelemmel kapcsolatos hiánypótlásnak nincs helye.

Az e rendelet szerint tett sikeres érettségi vizsgát a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 6. §-a szerint teljesített, teljes értékű, sikeres érettségi vizsgának kell tekinteni.

Vizsganapok a csatolt mellékletben.

119/2020_kormány rendelet (50 KB)

Az érettségi beosztást a következő héten fogjuk tudni összeállítani a módosítások után.
Figyelünk arra, hogy a legkevesebb kontakt valósuljon meg a diák-diák és diák-tanár találkozáskor az iskolába be- és kijutás és az írásbeli vizsgák időtartama alatt.
Erről a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk.

lemondás nyilatkozat (70 KB)


Frissült 2020. 04.16-án 15.30 órakor.

Ma elhangzott a kormányinfón az érettségivel kapcsolatos bejelentés. Az előrehozott vizsgákat a tavaszi vizsgaidőszakban törölték, így az osztályozó vizsgákat sem kell megtartani.
További információk a rendelet megjelenése után.

A tájékoztatón elhangzottak:
Az idei jelentkezők száma 113.000 fő, ebben benne vannak azok is, akik előrehozott érettségi vizsgát szeretnének tenni. A kormány döntése alapján a végzősöknek van lehetősége a vizsgára, legfőképp, akik szeretnének tovább tanulni. Az előrehozott érettségik elmaradnak, így a végzősök száma 83.000 fő. Azok a diákok, akik a jelenlegi helyzetben nem szeretnének érettségi vizsgát tenni, az őszi időszakban lesz rá lehetőségük. Összesen 3187 embernek kell szóbeli vizsgát tennie, mivel ők olyan tárgyakból érettségiznek, amelyeknél nincs lehetőség írásbeli vizsgára.
Az érettségi lebonyolításához két hétre lesz szükség, a gyakorlatban pedig szigorú egészségügyi követelmények lesznek. Például a vizsgázók létszáma egy helyiségben nem lehet több 10 főnél. A vizsgázók között pedig meg kell lennie a másfél méter távolságnak.
Az érettségik május 4-én kezdődnek.


Frissült 2020. 04.09-én 15.30 órakor.

Kedves Végzősök!

Az érettségivel kapcsolatban az Operatív Törzs oktatási csoportja ma javaslatot fogalmazott meg az idei érettségivel kapcsolatban. A javaslatot a kormány a jövő heti ülésén tárgyalja és hoz végleges döntést.
Kérjük, hogy figyeljétek az iskola honlapját és az FB csoportot, mert első körben ezeken keresztül értesítünk majd benneteket a teendőkről.
A javaslat itt olvasható:
érettségi


Tisztelt Szülők és Diákok!

Eltelt 3 hét a digitális oktatás kezdete óta és szeretnénk köszönetet mondani Önöknek és diákjainknak is az együttműködésért. Nagyon nehéz kezdeti időszakon vannak túl a családok és a pedagógusok egyaránt. Az átállás nem volt zökkenőmentes, mindenkinek ki kellett alakítani egy tartható napi rutint, amelyben a munka, a tanulás és az egyéb teendők megférnek és nem borítják fel teljesen a megszokott életet. Úgy gondoljuk, ezen a területen közösen jól teljesítettünk.
Minden tanulónk bejelentkezett a classroom online platformra és nagy többségük rendszeresen meg is jelenik a kontakt órákon és küldi vissza a feladatokat. Vannak, akik el-eltűnnek időnként, őket az osztályfőnökök a szülők segítségével próbálják nyomon követni.
A kontakt órákat nagyrészt a webex és discord segítségével tartjuk, teljes osztályok bevonhatók így az élő kommunikációba. Szüksége van a tanároknak és a tanulóknak is arra, hogy lássák egymást, kicsit élőbbé tegyék a kapcsolatot.
Az első hét után racionalizáltuk az órák megtartásának módját. Minden csoportban az eredeti órarend szerint működik adott tanárral az óra, ami nem jelent feltétlenül kontakt órát. Ezt az adott csoport igénye és a tananyag dönti el. Van, amikor feladatot kapnak a tanulók, amit adott időre kell visszaküldeni, de a szaktanár a saját órasávjában elérhető, és a felmerült kérdésekre igyekszik válaszolni. Mindent megteszünk azért, hogy a tanévet sikeresen teljesíthesse minden diákunk, ebben kérjük a szülőket, hogy továbbra is támogassanak bennünket azzal, hogy odafigyelnek gyermekeik napi tanulására.

Felüdítenek minket a szülőktől érkező köszönő szavak, mindannyian igyekszünk a lehető legjobban megoldani ezt a helyzetet.

Kedves Diákok! Az iskolában nagyon üres minden, konganak a termek és folyosók, nincs nevetés, viccelődés, nincs élet.

HIÁNYOZTOK nekünk!

Fontos, hogy maradjunk kapcsolatban, ha lehetőségetek van, beszélgessetek egymással és tanáraitokkal az online térben.

Vigyázzatok magatokra és maradjatok otthon!Frissült 2020. 04. 03-án 11 órakor

Továbbra sincs hivatalos álláspont az érettségi vizsgákkal kapcsolatban. Az előrehozott érettségi vizsgákat megelőző osztályozóvizsgák tervezetét megosztjuk veletek, ha az előrehozott érettségiket meg lehet tartani, akkor ez lesz a forgatókönyv. Amennyiben más döntés születik, akkor annak megfelelően változtatunk:

11. A és S osztályok:
A digitális, 12. évfolyamra szóló írásbeli vizsgák tervezett helye és időpontja:
Google Classroom, 2020. április 16. (11.45-13.35).

A szóbeli vizsgák (11. és 12. évfolyamra szóló) tervezett helye és időpontja:
Webex online meeting, 2020. április 23. 9 órától.
A vizsgázók száma:
11.a-s/4. csoport (G R): 6 fő (szint: közép)
11.a-s/3. csoport (P-M J): 14 fő (szint: közép).

11. K osztály:
A digitális, 11 és 12. évfolyamokra szóló írásbeli vizsgák tervezett helye és időpontja:
Google Classroom, 2020. április 15. (9.50-).

A szóbeli vizsgák (11. és 12. évfolyamra szóló) tervezett helye és időpontja:

Webex online meeting, 2020. április 20. 9 órától.

A vizsgázók száma:
11.k/2. csoport (SM ): 7 fő (szint: közép).
11.k/2. csoport (SM ): 2 fő (szint: emelt).
11.k/3. csoport (PMJ): 16 fő (szint: emelt).

11.H:
A digitális, 11-12. évfolyamra szóló írásbeli vizsgák tervezett helye és időpontja:
Google Classroom, 2020. április 15. (7.30-9.40).

A szóbeli vizsgák (11. és 12. évfolyamra szóló) tervezett helye és időpontja:
Webex online meeting, 2020. április 17. 7.30-tól.
A vizsgázók száma: 6 fő (szint: közép).Frissült 2020. 03. 27-én 12 órakor

kijárási korlátozás

Kérünk mindenkit, tartsa be az előírásokat mindannyiunk érdekében.
Köszönjük.

Az osztályozóvizsgák írásbeli és szóbeli részeit április közepére terveztük online formában. Hivatalos állásfoglalás még nincs az idei érettségi vizsgák megtartásának módjáról. Türelmet kérünk addig, amíg erről döntenek. Ahogy megvan az információ, tudatjuk a vizsgában érdekelt tanulókkal.


2020.03. 23 A hétvégén elkészültek a online oktatáshoz szükséges WebEx hozzáférések a kollégák számára. Az órák elindítását a classroomban jelzik a tanárok. A diákok kapcsolódásához segítség az alábbi képen található


2020.03. 20-án az oktatás folytatódott. Köszönjük a tanulóknak az egész heti munkát, olyan dolgot vittünk véghez most közösen - országos szinten is - , amire más időben évekre lett volna szükség. Nem csak néhány lelkes pedagógus használta diákjaival a digitális tanulás lehetőségeit, hanem mindenki. Szinte minden tanulónk bekapcsolódott minden foglalkozásba, vagy később küldte el a feladatát, ahogy a családi munkamegosztás során géphez jutott.
Természetesen vannak problémák, hibák még a rendszerben, de formálódik egy észszerű munkarend.
Egy kérésem van a tanulókhoz. A hét tapasztalata, hogy sokan a munkafelületet egyéni beszélgetésekre és beszólogatásokra is használják, illetve olyan tartalmakat töltenek fel, ami nem oda való. Ezeket töröltetjük vagy töröljük, ahogy észrevesszük.
Kérem, hogy csak tanulásra használjátok az online felületet (ami egyébként mindent naplóz és visszakövethető), a beírt megjegyzések is csak a tanulással kapcsolatosak legyenek. A további kommunikációra az eddig is használt felületeitek adottak.


2020.03.18-án és 19-én délelőtt az összes tanulói csoport tesztelte a google classroom felületét, a tanulók többsége be tudott jelentkezni. Ha valakinek még nem sikerült, keresse osztályfőnökét vagy informatika tanárát.
A jövő héten még mindig próbaüzemmódban működünk,ez azt jelenti, hogy mindenki keresi a csoportját az óra idősávjában, illetve akadályoztatás esetén később. A próbaüzem azt is jelenti, hogy minden feladatot megpróbáltok határidőre megcsinálni és elküldeni, és ha probléma merül fel, akkor kértek segítséget. Nagy felelősség van most rajtatok is, ki kell, hogy alakítsatok egy kezelhető tanulási ütemtervet az elkövetkező időszakra.
A tanárok a tanóra alatt elérhetőek,tudtok velük konzultálni a classroomban vagy a megbeszélt chat felületen. A házi feladatokat megtaláljátok az eKRÉTA-ban, illetve a classroom feladatok vagy FAL felületén.
Dolgozunk egy egységes video chat felület kialakításán, erről információt a jövő héten adunk.

Jól indultunk tegnap, köszönjük a tanulóknak és a szülőknek is a hatékony együttműködést.Az oktatásunk elsődleges platformja a google classroom és az eKRÉTA. A google felületen ma már a diákok nagy része be tudott jelentkezni, és elkezdődött az oktatás.
Még továbbra is a felkészülési időszakban vagyunk. Ezalatt a rendszer tesztelése zajlik, illetve időt kapnak a családok is, hogy felkészüljenek erre a teljesen új helyzetre. Megnyugtatunk mindenkit, hogy nem kell stresszelni, de igyekezzen mindenki a legjobb tudása szerint helytállni. Nem baj, ha valami még nem sikerül. Legyünk türelmesek magunkkal és egymással.

Létrehoztunk egy informatikai ügyeletet, ahová lehet kérdésekkel fordulni 03.19-től kezdve (csütörtök), és megpróbálunk segíteni ezen keresztül.

Tel: 06 70 502 1289
email: digitalisoktatas@egressy.info

A végleges munkarend a tapasztalatok tükrében alakul majd.

Kérjük, hogy az órarendi sávban jelentkezzenek be a tanulók az órákra a következő napokban. Ha akkor nem sikerül, lépjenek be aznap, a rendszer mindent naplóz. Üzeneteket és feladatokat a Fal vagy Feladatok menüben kapnak, és a feladatokat is vissza tudják itt küldeni. A feladatokat az eKRÉTA e-ügyintézés rendszerében is próbálják meg elküldeni, hogy a rendszer működését tudjuk tesztelni.

Itt megtekinthető a google classroom tanulói felhasználásáról egy jól használható bemutató:
classroom bemutato

Már teszteltük az online videós tanórák megtartásának lehetőségét (Webex), ma már több csoport is be tudott kapcsolódni élőben.

Kérjük,figyeljék minden nap a honlapunkat, a Facebook iskolai csoportot és az eKRÉTA rendszert, amiken keresztül tájékoztatást adunk a legfrissebb információkról, tudnivalókról és teendőkről.

Ha szeretnének csatlakozni a FB zárt Egressy csoporthoz, kérem írjanak a titkarsag@egressy.info címre, és azt is írják meg, melyik tanuló szülei.


Köszönjük az együttműködést!

KRÉTA levél (40 KB)

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2020-08-28 13:50:58

Vízivándor tábor 2021

Ebben az évben is szervez az iskola nyári vízivándor tábort a tanulóknak. A táborhoz kapcsolódó pályázatot elindítottuk. Ez egy kedvezményes lehetőség a tanulók nyári táboroztatására. Jó lehetőség, hogy az online oktatás monotóniájából kiszabaduljanak és a korosztályuknak megfelelően aktívan, természetben töltsék a szünet első heteit. A túra nem megerőltető, mindenféle rákészülés nélkül könnyen teljesíthető.

Ebben az évben két tábort szervezünk,

- Tisza-tó: 2021.06.18. - 06.24.

- Dunakanyar: 2021.06.28. - 07.04.


A tábor várható költsége egy tanulónak 28000 Ft + útiköltség /kb 4000 Ft/. Jelentkezni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és 14.000 Ft.- előleg befizetésével lehet, melyet kérünk február 26-ig az iskolába behozni.

Jelentkezési lap

Kedvcsináló videó a Vizivándor facebook oldaláról

Vízivándor weboldala

Korábbi évek táborai képekben

További információk miatt keressék Kajdy Adrienn, Csiki Attila igazgató helyetteseket vagy Etterer Vilmos testnevelő tanárt.

Szerző: Kajdy Adrienn

Módosítva: 2021-08-23 16:53:17

Idegen nyelvi készségek fejlesztése a BMSZC-ben

Tudnivalók:
nyelvtanfolyam

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2019-11-11 08:40:10

Kérvények, kérelmek eljárási rendje

Kérvények, kérelmek eljárási rendje
Az iskola igazgatójának címzett kérelmek, kérvények intézése a honlapon fenn lévő formanyomtatvány útján történik. (Iskolai dokumentumok - hasznos információk - kérelem nagykorú/kiskorú)
A benyújtás előtt kérjük az osztályfőnökkel (pl.utazás), egyéb kérelmek esetén (pl. csoportváltás) a szaktanárokkal is véleményeztetni.

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-01-24 10:40:26

"Adj, hogy több lehess!"

"A TündérPakk Alapítvány részére idén 3. alkalommal gyűjtöttek a Zuglói BMSZC Egressy iskola diákjai és dolgozói tartós élelmiszert a karácsony közeledtével.
Köszönjük nekik a támogatást, már elkezdtük kiosztani a családoknak a tartós élelmiszer csomagokat!
Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!"
(az alapítvány kuratóriuma)Hagyomány az iskolában a karácsonyi adománygyűjtés a rászorulók részére. Idén ismét megszervezzük a jótékonysági akciót.A "TündérPakk Alapítvány" rászoruló és nehéz sorban élő családokat támogat az egész ország területén. Az Ő munkájukat segíti ez a gyűjtés. Áldásos tevékenységük nyomon követhető, hisz minden átadást fényképpel dokumentálnak.

http://tunderpakk.hu/

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2020-01-07 12:15:33

Tinta pályázat

KÖNYVTÁRI HÍREK
Iskolánk sikeresen pályázott a TINTA Könyvkiadó Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázatán 2018-ban is, így könyvtárunk számos új, korszerű, díjnyertes szótárhoz, kiadványhoz jutott, amelyek hatékonyan felhasználhatók az anyanyelvi nevelésben és az anyanyelvi kompetencia fejlesztésében.

A nyert könyvek listája az Iskolánkról/Könyvtár menüben található.

Szerző: Szalayné Kelemen Ildikó

Módosítva: 2018-04-06 09:08:42

Állásajánlatok

Állásajánlatok
Állásajánlatok részletesen...

Ebédbefizetés

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Technikum ebédbefizetési hírei
Ebédbefizetés részletesen...

Fogadóóra

Az oldal leírása
Fogadóóra részletesen...

információk

A BMSZC Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Technikum életével és a www.egressy.info webhellyel kapcsolatos információk.
információk részletesen...

Jubileumi hét

Az Egressy 60 éves. - Jubileumi hét hírei, rendezvényei.
Jubileumi hét részletesen...

Trambulin Tehetséggondozó Pályázat

Trambulin Tehetséggondozó Pályázat részletesen...

Versenyek

A Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnázium aktuális versenyei
Versenyek részletesen...
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.