logó Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma

Oktatás/nevelés -általános információk


Oktatás -nevelés

Az oktatás mellett nevelőtestületünk nagy hangsúlyt fektet a nevelésre is. Tanulóink képzése 19 osztályteremben, 7 szaktanteremben, 4 gyakorlati és mérőlaborban, valamint 10 számítástechnika teremben folyik.
A testnevelési órák megtartására és a tanórákon kívüli sportolásra modern tornacsarnokunk, edzőtermünk, és nagy sportudvarunk szolgál. A 9. évfolyamon célunk az, hogy az alaptantárgyaknál több gyakorlásra jusson idő, és minden diákunkat közel azonos szintre tudjunk hozni a 10. osztály elkezdéséhez. A 11-12. osztályban az érettségi vizsgára történő felkészítés mellett a villamosipar és elektronika, informatika és sport ágazat tantárgyait tanítjuk. Az elektrotechnika-elektronika magában foglalja az informatika-hardver alapjait is.
1998/99-es tanévben indítottuk először angol két tanítási nyelvű osztályunkat. A két tanítási nyelvű osztályokban a képzési idő 1+4 év. Az előkészítő évben heti 20 órában 3 csoportban tanítunk idegen nyelvet. Minden évfolyamon tanít az anyanyelvi tanár (angol vagy amerikai,) segíti tanulóinkat a nyelv elsajátításában). Utána egyes tantárgyakat angol nyelven tanítanak szaktanáraink (matematika, informatika, célnyelvi civilizáció). Már a 9. évfolyamon is lehet második idegen nyelvet választani plusz óra keretében (német, orosz) A 12. év végén az érettségivel együtt felsőfokú nyelvvizsgát kaphatnak a tanulók, amennyiben megfelelnek az érettségi követelményeknek.

Iskolánk az érettségi vizsgákra készíti fel tanulóit, ahol az ötödik kötelező tantárgy az ágazati szakmai tantárgy.
2016 óta érettségi után nappali tagozaton egy év beszámítással OKJ végzettséget szerezhetnek tanulóink.
Villamosipar-elektronika ágazatban- elektronikai technikus
Informatika ágazatban -informatikai rendszerüzemeltető
Sport ágazatban - fitness-wellness instruktor/futball edző

Az iskoláról általában:
Az iskola több mint húszezer kötetes könyvtárral áll a tanulók rendelkezésére. Vidéki diákjaink kollégiumi elhelyezést, minden tanulónk számára kedvezményes étkeztetést biztosítunk, a szünetekben büfé működik. Új diákjaink részére minden évben gólyatábort szervezünk.

Már hagyománnyá váltak téli sítáboraink, ahol testnevelő tanáraink – akik szakképzett síoktatók – gondoskodnak az oktatásról. Iskolánkban atlétikai- és labdarúgó szakosztály működik. Mindkét sportágban évek óta kiemelkedő eredményeket érünk el a budapesti, az országos, valamint nemzetközi versenyeken. Tanulóink folyamatosan részt vesznek az Ágazati Szakmai Tanulmányi Versenyen és az országos műszaki versenyeken.

Iskolaújságunk negyedévente jelenik meg Egressy Tükör néven.

Tanulóink részére érdeklődésüknek megfelelően különböző szakköröket szervezünk. Az iskola diákönkormányzata képviseli tanulóink érdekeit, és nagy szerepet vállal tanórán kívüli programok megszervezésében. Egyik legjelentősebb esemény minden évben az Egressy-nap, melyen diákjaink kulturális és sportprogramokon, versenyeken, előadásokon vehetnek részt.

Szerző: Webmester

Közzétéve: 2018-11-07 16:03:02

Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.